tisdag 10 april 2018

Bokcirkeln om Flickan med gåvorna


Bokens huvudkaraktär är ett barn som heter Melanie och bor på en militärbas där hon hålls inlåst i sitt rum nere i en bunker, utom när hon går i skolan och när det är duschdag. Då körs hon och de andra barnen (eller försöksobjekten som de kallas på basen, fastspända i rullstolar med pistoler mot huvudena. De har en lärare som Melanie älskar, en forskare som Melanie är rädd för och en sergeant som hon tycker illa om. Boken växlar perspektiv mellan dessa fyra personer, och senare även en soldat. Vi enas allihopa om att karaktärerna är väldigt bra och trovärdigt framskrivna, med ett språk som växlar beroende på vilken av dem vi följer.

En del av oss tyckte att boken var jättespännande och en annorlunda take på zombieboken, en del tyckte den var lite för mycket som en actionfilm. Vi som gillade den håller med om att den tappade lite i mitten, där den kändes som en vanlig zombiefilm och därmed förutsägbar. Men efter ett tag infördes nya perspektiv på "de hungriga", som zombiesarna kallas i den här boken, och både forskarkaraktären och Melanie gjorde intressanta upptäckter, som ledde till slutet som vi gillade mycket.

Flera av oss brukar inte läsa zombieböcker men blev glatt överraskade av hur mycket vi gillade den här. Och alltså, Ophiocordyceps-svampen som är orsaken till att människor förvandlas till zombies finns på riktigt! Den attackerar dock bara insekter - än så länge...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar